Prægtig Skørhat
Russula paludosa
Hat
HatfarveSkinnende æblerød til brunorange, ofte med mørkere (eller gullig) midte.
Hatdiameter8-16 cm.
HatbeskrivelseFørst halvkugleformet, senere flad til tragtformet.
Lameller
LamellerHvide til cremegule. Ofte rød æg.
Lameltype
Kort tilhæftede
Stok
StokfarveHvid, ofte med et rødligt skær. Massiv.
Stokhøjde10-15 cm.
Stokdiameter1-3 cm.
Stokring
Nej
Andre karakteristika
Kød Hvidt, uforanderligt.
Lugt Svag.
Smag Mild eller lidt skarp.
Sporestøv Cremefarvet.
VoksestedNåleskov.
VoksemådeI flokke eller spredt.
Anvendelse

Forvekslingsmuligheder
Generelt om skørhatte
Skørhattes svampekød er skørt, og "krummer", når man brækker svampen i stykker. Hos de andre hatsvampe (undtagen mælkehatte) er kødet fibret, og kan trækkes i lange stykker.
Kødet hos skørhatte afgiver ikke saft (modsat hos mælkehatte). Skørhatte vokser altid på jorden, i nærheden af træer eller buske.
Alle mildtsmagende skørhatte er spiselige, alle skarptsmagende kasseres.
Søger du oplysninger om en bestemt skørhat? Skriv "skørhat" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.
Skørhattes svampekød er skørt, og "krummer", når man brækker svampen i stykker. Hos de andre hatsvampe (undtagen mælkehatte) er kødet fibret, og kan trækkes i lange stykker.
Kødet hos skørhatte afgiver ikke saft (modsat hos mælkehatte). Skørhatte vokser altid på jorden, i nærheden af træer eller buske.
Alle mildtsmagende skørhatte er spiselige, alle skarptsmagende kasseres.
Søger du oplysninger om en bestemt skørhat? Skriv "skørhat" i søgefeltet øverst på denne hjemmeside.